Etykiety

niedziela, 20 listopada 2011

Rolada serowa

Składniki:
  • 30 dkg sera salami
  • 2 serki śmietankowe 100g (topione)
  • 2 jajka na twardo
  • 10 dkg szynki konserwowej
  • 20 dkg smażonych pieczarek
  • szczypiorek lub natka pietruszki (co kto lubi)
  • 1 papryczka chili
  • Folia (najlepiej po mleku)
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Ser wkładamy do foli, zamykamy i wrzucamy do gotującej się wody na ok. 30 min (zawsze gotujemy tyle minut ile waży ser). W międzyczasie drobno kroimy w kostkę pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku. 
Ugotowany ser należy dość szybko rozwałkować, żeby ser nie zrobił się z powrotem twardy. Na ser rozprowadzamy wcześniej przygotowany farsz i zwijamy. Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Rolada jest gotowa jak całość ładnie stwardnieje.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz