Etykiety

niedziela, 20 listopada 2011

Blok


Składniki:
1 opakowanie mleka w proszku
kostka margaryny
cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
5 paczek herbatników Petit Beurre 100g
4-5 łyżek kakao
bakalie

Sposób przygotowania:
W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier i wodę.
W dużej misce należy wymieszać mleko w proszku, pokruszone herbatniki, kakao i bakalie (według uznania). Osobiście dodaję małe opakowanie rodzynek i orzechów włoskich.
Następnie zalewamy całość rozpuszczoną margaryną z cukrem.
Całość mieszamy (powstanie dość gęsta masa).
Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem pergaminowym, dociskamy i ładnie wygładzamy. Wstawiamy do lodówki ma minimum 2 godziny i gotowe.

Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz