Etykiety

niedziela, 27 listopada 2011

Kurczaczek z marchewką i curry

Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • 4 marchewki
  • śmietana 18% (200g)
  • 2 torebki ryżu
  • curry
  • mąka pszenna
  • czosnek
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. W miseczce mieszamy 3-4 łyżki mąki, curry, sól i pieprz. Pierś z kurczaka dodajemy do miseczki i całość mieszamy. Marchewkę kroimy w słupki. Obtoczonego w mące i przyprawach kurczaka smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy marchewkę i zalewamy szklanką wody. Całość dusimy pod przykryciem ok. 10-15 min. Następnie dodajemy wyciśnięty jeden ząbek czosnku i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Do gotowego kurczaczka dodajemy ugotowany ryż. Całość mieszamy i gotowe. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz