Składniki:
- 25 dag żeberek
- 1 - 2 marchewki
- 3 - 4 ziemniaki
- 1 pietruszka
- por
- 3 łyżki ryżu białego
- 3 ogórki kiszone
- czosnek
- koperek
- sól i pieprz
- przyprawa warzywna
- śmietana 18%

Sposób przygotowania:
Gotujemy na posolonej wodzie żeberka z porem, pietruszką i marchewkami, po ok. 15 minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i wsypujemy ryż. Następnie dodajemy ząbek czosnku (w całości).
Ugotowaną marchewkę wyjmujemy, studzimy i ścieramy na grubej tarce, po czym z powrotem dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dodajemy starte na grubej tarce ogórki kiszone i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku przyprawami i śmietaną.
Smacznego!!!
Ugotowaną marchewkę wyjmujemy, studzimy i ścieramy na grubej tarce, po czym z powrotem dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dodajemy starte na grubej tarce ogórki kiszone i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku przyprawami i śmietaną.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz