- 30 dkg sera salami
- 2 serki śmietankowe 100g (topione)
- 2 jajka na twardo
- 10 dkg szynki konserwowej
- 20 dkg smażonych pieczarek
- szczypiorek lub natka pietruszki (co kto lubi)
- 1 papryczka chili
- Folia (najlepiej po mleku)
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Ser wkładamy do foli, zamykamy i wrzucamy do gotującej się wody na ok. 30 min (zawsze gotujemy tyle minut ile waży ser). W międzyczasie drobno kroimy w kostkę pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ugotowany ser należy dość szybko rozwałkować, żeby ser nie zrobił się z powrotem twardy. Na ser rozprowadzamy wcześniej przygotowany farsz i zwijamy. Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Rolada jest gotowa jak całość ładnie stwardnieje.Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz