- pierś z kurczaka
- 4 marchewki
- śmietana 18% (200g)
- 2 torebki ryżu
- curry
- mąka pszenna
- czosnek
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. W miseczce mieszamy 3-4 łyżki mąki, curry, sól i pieprz. Pierś z kurczaka dodajemy do miseczki i całość mieszamy. Marchewkę kroimy w słupki. Obtoczonego w mące i przyprawach kurczaka smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy marchewkę i zalewamy szklanką wody. Całość dusimy pod przykryciem ok. 10-15 min. Następnie dodajemy wyciśnięty jeden ząbek czosnku i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Do gotowego kurczaczka dodajemy ugotowany ryż. Całość mieszamy i gotowe.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz