Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego
- 1 pierś z kurczaka
- 3-4 ząbki czosnku
- 2-3 cebule
- 1 gęsta 200g śmietana 18%
- 1/2 kostki masła
- cytryna
- sól
- pieprz
- bazylia

Sposób przygotowania:
Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy głębokiej patelni typu Wok. Cebulkę siekamy drobno i smażymy na masełku na złoty kolor (1/8 kostki masła). Tak przygotowaną cebulkę przekładamy do miseczki. Następnie kroimy w paseczki pierś z kurczaka. Obsypujemy bazylią, solą i pieprzem. Smażymy na masełku (1/8 kostki masła) do miękkości. Usmażonego kurczaka przekładamy do naczynia z cebulką. Na 1/4 kostki masła wrzucamy szpinak, gotujemy chwilę, po czym dodajemy kurczaka z cebulką i śmietanę. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze startym serkiem (np. parmezan).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz