Etykiety

poniedziałek, 13 lutego 2012

Muffinki marchewkowe

Składniki:
  • 4 średnie marchewki
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu, 
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 3/4 szklanki oleju roślinnego
  • 3 całe jajka
  • 1 szklanka cukru
Sposób przygotowania: 
Jak to z muffinami bywa... sypkie mieszamy z sypkimi, a mokre z mokrymi. Marchewkę ścieramy na drobnej tarce. Całość mieszamy. Masę nakładamy do papilotek umieszczonych w formie.
Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut (bez termoobiegu).
Całość możemy polac lukrem i posypać skórką z pomarańczy.
Smacznego!!!

Podziękowania dla Lilki za przepis :))))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz